Stílus napló

Stílus napló

TOP 10 Seiko férfi karóra

2019. szeptember 07. - PopperP

  Függetlenül attól hogy óragyűjtemény bővítéséhez vagy első alkalommal vásárolnál SEIKO órát, segítek a döntésedben. 

  Mielőtt elolvasnád és megköveznél az általam szubjektívan felállított lista miatt, pár mondatban nézzük át a SEIKO történelmét:

   Az 1880-as évek óta működő japán cég, melynek sztorija legalább olyan izgalmas, mint az általuk gyártott órák.  Tokióban 1881-ben  Kintaro Hattori a cég későbbi alapítója órákat javított és értékesített. Pár év után létrehozta a SEIKOSHA  márkát, mely már saját zsebórákat és karórákat tervezett és gyártott. Ez volt az első japán óramárka.  1923-ban egy pusztító földrengés szinte a porig rombolta a gyárat (manufaktúrát), ez miatt váltotta át az órásmester a márkanevet SEIKO -ra.  A közel 100 év alatt a SEIKO név egyet jelent a megbízhatóság, a pontosság és a hagyományok tiszteletével. 

   A SEIKO által kínált órák száma megdöbbentő lehet, ezért is választottam ki tíz általam leginkább preferált darabot:

TOP 10 SEIKO férfi karóra:

ssb281p1.jpg

SEIKO SSB281P1

Egyszerűen elegáns és stílusos, sportos karóra nemesfém szíjjal. Nincs olyan alkalom, olyan élethelyzet ahol a fémszíja miatt ne lehetne viselni. Akár zakóhoz, öltönyhöz, farmerhez, pólóhoz, rövidnadrághoz hordod mindig emeli a megjelenésed. Megbízhatósága szinte a svájci órákat is előzi, amik akár 5 X többe is kerülhetnek. Egy nem hétköznapi óra mindennapi viseletre.

ssb283p1_1.jpg

SEIKO SSB283P1

Szintén chronograf, szintén nemesfém szíjjal, de ez a fekete szín olyan luxus eleganciát és megjelenést biztosít amit más óra nem tud. Karcálló (!) szíj és tok, biztonsági csattal. Ugyancsak viselhető bármely öltözékhez és életvitelhez. 

ssb263p1.jpg

SEIKO SSB263P1

Gyönyörű barna színű valódi marhabőr szíjjal, fehér számlappal. A kortalan elegancia megtestesítője. Minősége egyedülálló (bár ezt az összes SEIKO -ról el lehet mondani.) 

ssa231k1.jpg

SEIKO  SSA231K1 

Ismét egy barna bőrszíjas elegáns karóra, de a SEIKO5 típus családba tartozik. Automata szerkezete a jelenleg legkiforrottabb és legmegbízhatóbb a piacon kapható termékek közül. Stílusa és designja a legdrágább svájci órákat is felülmúlja.  "apáról fiúra szálló darab"

ssc431p1.jpg

SEIKO SSC431P1

Nemesfémszíjas, napelemes chronograph óra. Csúcsminőségű, környezetbarát akkumulátor (kapacitor) felelős az óra működéséért. A fény energiáját a számlap alatt elhelyezkedő solar cella gyűjti össze és alakítja át energiává. Rendkívül hosszú élettartam jellemzi az órát.

ssb325p1.jpg

SEIKO SSB325P1

Napjainkban a szilikonszíjas órák egyre népszerűbbek. Lehet az okos órák elterjedése, de inkább  a kényelme és a stílusa miatt. Az óra maga a tradíció és a megbízhatóság, a szíja pedig a modern gondolkodás és életvitel jelképe. Kompromisszumok nélküli SEIKO óra. Bármely korosztály számára ideális választás.

ssb361p1.jpg

SEIKO SSB361P1

Újra egy bőrszíjas SEIKO, de fekete szíja és számlapja különleges eleganciát sugároz.

ssa383k1.jpg

SEIKO SSA383K1

A SEIKO5 automata család talán legkülönlegesebb darabja. Erős, de kényelmes fekete textilszíja és fekete számlapja egyszerre sportos és elegáns. Egyszerű, szolid design, de az elismerő és kíváncsiskodó szempillantásokat magához vonzó óra. 

ssb355p1.jpg

SEIKO SSB355P1

Nemesfém óraszíj. nemesfém óratok titánkarbid bevonattal. Karcálló óra. Hidd el hogy nem is kell ennél több. A csúcsminőség sérthetetlen csomagolásban. 

ssb359p1.jpg

SEIKO SSB359P1

Egy textilszíjas chronograph SEIKO számomra a TOP 1. Egy olyan óra amit a fémszíjasokkal együtt minden szituációban viselhetünk öltözékünktől függetlenül. Sportos és elegáns egyszerre. Lenyűgöző technika és esztétika. Egyszerű és könnyen kezelhető funkciók és letisztult, nem hivalkodó megjelenés. Kényelmes és egyben strapabíró is. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popperp.blog.hu/api/trackback/id/tr5615050572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása